Cursus penseelmassage

Penseelmassage is een ontspannende massage die wordt uitgevoerd op bijzondere muziek met twee penselen van eekhoorn-, pony- of marterhaar. Door middel van langzame, vloeiende penseelstreken over gelaat, decolleté, schouders en bovenarmen ontstaat een ontspannend effect. Dit effect ontstaat door de prikkeling van de zenuwuiteinden in de huid. Door middel van een 'kettingreactie' ontspannen ook de dieper gelegen gezichtsspieren.

Inhoud van de opleiding

Penseelmassage wordt uitgevoerd tijdens diverse gezichtsbehandelingen. Er worden geen huidverschuivingen gemaakt en er komt geen crème of olie aan te pas. Daarom is penseelmassage met name geschikt voor de verouderde en de (over-)vette huid.

Tijdsduur van de opleiding

De cursus penseelmassage bestaat uit twee dagdelen die worden gegeven op zaterdagochtend of zaterdagmiddag. De ochtend les begint om 9.30 uur en eindigen om 12.30 uur. De middag les begint om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Cursusdagen

 

  • zaterdagochtend 25 november 2017 en
  • zaterdagmiddag 2 december 2017

Kosten

De deelnamekosten bedragen € 125,00, inclusief penselenset.

Download E-brochure in pdf

Hier kunt u de brochure van Cursus penseelmassage downloaden. Om een bestand in pdf-formaat te kunnen openen, hebt u Adobe Reader nodig. Dit programma kan u gratis downloaden op de website van Adobe.

Na installatie zal uw browser, bij het aanklikken van een pdf-bestand, automatisch de reader opstarten, zodat u onmiddellijk het pdf-bestand kan raadplegen.

Download e-brochure

Download inschrijfformulier in pdf

Hier kun je het inschrijformulier voor de cursus Cursus penseelmassage downloaden. Print dit formulier uit en vul deze volledig en duidelijk in, zodat misverstanden worden voorkomen. Let ook op onze annuleringsvoorwaarden. Voor al onze opleidingen en cursussen geldt een wettelijk bedenktermijn van 14 dagen (na inschrijving). Vergeet niet het formulier te ondertekenen. Indien je minderjarig bent, moet één van je ouders of je voogd ondertekenen. Bij inschrijving dien je de aanbetaling van € 15,00 over te maken op onze bankrekening. Het inschrijfgeld wordt verrekend met het cursusgeld. Na ontvangst van je formulier en betaling gaan wij over tot indeling en ontvang je van ons ca. twee weken voor aanvang van de cursus een bevestiging. Mocht de gekozen cursus op het moment dat wij je formulier ontvangen reeds zijn volgeboekt, dan nemen wij contact met je op.

Download inschrijformulier