Opleiding Visagie en Make-up specialisatie

Niet iedereen heeft een smetteloos gladde huid, een perfect symmetrisch gezicht en prachtige, sprekende ogen. Door middel van een uitgekiende make-up zijn we in staat om de aantrekkelijke kanten van elk gezicht te benadrukken, net als alle mooie foto's in de magazines. Bij Dangremond leer je de technieken van professionele make-up specialisten en visagisten die werken voor tv, mode en magazines. We werken zelfs met echte fotoshoots, zodat je leert hoe de make-up voor fotografie opgebracht moet worden, een lens registreert nou eenmaal heel anders.

Inhoud van de opleiding

 • Dag en avond make-up
 • Op de hoogte blijven van de verschillende trends, zoals smokey eyes
 • Bruidsmake-up
 • Rijpere huidmake-up
 • Make-up voor de donkere huid
 • Mannenmake-up
 • Make-up voor de brildragers
 • Vrije expressie make-up
 • Fashionmake-up
 • Hairstyling
 • Periodemake-ups, zoals de 50 en 60'er jaren
 • Theorie van de praktijk

Tijdsduur van de opleiding

De beroepsopleiding visagie van Instituut Dangremond is erop gericht je straks als professional aan het werk te laten gaan. Denk aan modeshows, aan fotoshoots voor modereportages en voor tv-shows. Ook als schoonheidsspecialiste leer je met deze opleiding je vaardigheden verder uit te breiden om aan de meest uiteenlopende wensen van klanten te voldoen. Je leert naar een gezicht te kijken. Samen met het zogenaamde licht/donker-principe is dit de basis om het mooie in een gezicht naar voren te halen en het minder mooie te verbloemen, op de meest uiteenlopende gezichtsvormen. Je kunt de opleiding in één jaar tijd volgen, waarin je één avond in de week naar Instituut Dangremond gaat.

De opleiding start in de week van 18 september 2017 op de maandagavond, lestijd 18.45-22.15 uur.

Kosten

Cursusgeld € 1.320,00

Inschrijfgeld € 50,00

Bijkomende kosten voor:

 • Leermiddelen- en boekenpakket praktijk en theorie ca. € 725,00
 • Examengelden ca. € 375,00. Dit is het totaal bedrag voor het theorie-examen, praktijkexamen, assessment portfolio en het gebruik van de digitale omgeving van examenorgaan TCI.

Bovenstaande kosten mogen in gedeelten, als onderstaand, worden voldaan:

 • Bij inschrijving dient een bedrag van € 165,00 in mindering op het cursusgeld te worden voldaan, alsmede het inschrijfgeld ad € 50,00
 • Het cursusgeld, na aftrek van de aanbetaling, mag u in 7 maandelijkse termijn van € 165,00 voldoen, te beginnen op de 1e les van de maand oktober, direct na aanvang van uw opleiding.
 • De bijkomende kosten voor het leermiddelen- en boekenpakket dient u in zijn geheel op de dag van ophalen te voldoen, aan het begin van de opleiding. Hierover krijgt u van tevoren bericht.
 • De examengelden voldoet u (in gedeelten) na inschrijving voor een examen. Examenformulieren worden bijtijds door de school verstrekt.

Download E-brochure in pdf

Hier kunt u de brochure van Opleiding Visagie en Make-up specialisatie downloaden. Om een bestand in pdf-formaat te kunnen openen, hebt u Adobe Reader nodig. Dit programma kan u gratis downloaden op de website van Adobe.

Na installatie zal uw browser, bij het aanklikken van een pdf-bestand, automatisch de reader opstarten, zodat u onmiddellijk het pdf-bestand kan raadplegen.

Download e-brochure

Download studieovereenkomst in pdf

Voordat je je inschrijft, is het mogelijk een gesprek aan te vragen waarin al je vragen worden beantwoord. Stuur voor een vrijblijvend persoonlijk intakegesprek een e-mail naar info@dangremond.com, wij nemen dan contact met je op.

Indien je je nu wilt inschrijven, kun je hier de studieovereenkomst voor de opleiding Opleiding Visagie en Make-up specialisatie downloaden. Print dit formulier uit en vul deze volledig en duidelijk in, zodat misverstanden worden voorkomen. Let ook op onze annuleringsvoorwaarden. Vergeet niet het formulier op beide pagina’s te ondertekenen. Indien je minderjarig bent, moet één van je ouders of je voogd ondertekenen. Stuur tevens een kopie van je legitimatiebewijs mee.

Bij inschrijving dien je de eerste termijn, alsmede het inschrijfgeld van € 50,00 over te maken op onze bankrekening. Na ontvangst van je formulier en betaling gaan wij over tot indeling en ontvang je van ons ca. twee weken voor aanvang van de opleiding een bevestiging. Mocht de gekozen opleiding op het moment dat wij je formulier ontvangen reeds zijn volgeboekt, dan nemen wij contact met je op.

Voor al onze opleidingen en cursussen geldt een wettelijk bedenktermijn van 14 dagen (na inschrijving).

Download studieovereenkomst